Schuren en/of repareren /onderhoud

Professioneel schuurwerk

Het schuren van houten vloeren is professioneel werk. Voor iedere vloer is weer een andere aanpak nodig. Zo hebben wij voor vloeren met een dunne toplaag of vloeren die vlak zijn een 3D schuurmachine. Deze schuurt circa 50% minder hout weg dan de traditionele bandschuurmachine. Dit levert u extra jaren levensduur van uw vloer op.

We kunnen samen met u kijken wat voor wensen u met de vloer heeft. Bijvoorbeeld lakken, oliën of een vorm er tussenin. Misschien vindt u een kleurtje mooi of valt uw keuze op een matte of glanzende vloer. Uw beslissing zal wellicht beïnvloed worden door de plaats waar de vloer ligt en hoe zwaar hij belast zal gaan worden. Om uit deze keuzes de beste te kiezen die bij u past, adviseren wij u graag.

Ook plinten worden bij schuurwerk vaak overgeslagen terwijl hier vaak wel iets mee moet gebeuren.
Als u wilt besparen en iets zelf wil doen kunnen we natuurlijk ook alleen de vloer schuren. U werkt deze dan zelf af. U wordt hierin natuurlijk wel geadviseerd. Dit scheelt weer in uw portemonnee.

Renoveren

Misschien is er wat meer werk aan uw vloer en moeten er reparaties uitgevoerd worden. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Voor reparaties en eventuele uitbreiding van de vloer geven wij van bijna alle houten vloeren een passende oplossing.
Hiervoor komen wij graag een keer kijken naar de vloer voor een passende offerte op maat.

Professioneel reinigen

Niet alle vloeren kunnen of dienen geschuurd te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verouderde vloeren of vloeren met een te dunne toplaag. Voor deze vloeren is er de mogelijkheid om professioneel te reinigen en onderhoud te plegen.

Met als optie 1: reinigen en polish of onderhoudsolie aanbrengen. Optie 2: reinigen, licht inschuren en behandelen met een nieuwe laklaag of 2 componenten olie.

Onderhoud

Om uw vloer er na een lange tijd nog mooi uit te laten zien, hebben wij een passend onderhoudsplan voor u. Hierin staan tips en adviezen voor een duurzame en mooie vloer.
Tevens kunnen wij bijna al uw onderhoudsmiddelen uit voorraad leveren.

Het is van groot belang dat u uw meubels aan de onderkant voorziet van een beschermlaag zodat de vloer niet beschadigd kan worden, en er geen lelijke krassen op komen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Zoals plakbescherming of draaidoppen voor onder uw stoelen.
Voor alle opties kunt u een bezoek brengen aan onze showroom.

Luchtvochtigheid

Een luchtbevochtiger is ook vaak iets wat vergeten wordt. Toch is deze van groot belang. Niet alleen voor uw vloer maar met name ook voor uw eigen gezondheid. Want wist u namelijk dat u minder snel ziek wordt als de luchtvochtigheid in uw woonkamer op peil is?
Uw vloer wordt hierdoor ook beschermd tegen uitdrogen en krimpen en zelfs doorscheuren.
De enige luchtbevochtiger die volgens ons echt goed werkt is de Venta. Deze is uiteraard bij ons vanuit voorraad te verkrijgen. Maar ook design luchtbevochtigers zijn voor een vriendelijke prijs bij ons te verkrijgen.