Visgraat vloer

Visgraat vloeren zijn erg populair de laatste jaren. Visgraat vloeren kunnen zowel in oude als in nieuwbouw woningen gelegd worden. De mogelijkheden met een visgraat vloer zijn talloos, zo kan het gecombineerd worden met vloerverwarming en geluidsisolerend gelegd worden. Ook kunt u de vloer helemaal zelf samenstellen, van kleur tot afwerking. Omdat van Gemert Parket dit allemaal zelf doet heeft u een gepersonaliseerde visgraat vloer.

✓ Geschikt voor vloerverwarming

✓ Meest duurzame vloeren doordat er meestal meerdere keren gerenoveerd kan worden en met een andere kleur waardoor de vloer een totaal andere uitstraling krijgt zonder een nieuwe vloer aan te schaffen.

Manieren om uw visgraat vloer te leggen

Van Gemert parket legt op verschillende manieren visgraat vloeren. Dit kan in de vorm van een tapis of multiplank vloer wanneer u voor hout kiest. Heeft u toch liever kunststof? Dan kunnen we het visgraat patroon ook leggen in PVC of laminaat.
Al onze visgraat vloeren worden samengesteld naar aanleiding van de wensen van de klant.

Tapis visgraat

De meest voorkomende vorm van een visgraat vloer is het ouderwetse tapis. Hierbij bestaan de vloerdelen uit dik massief eiken. (De dikte is naar wens te bepalen 6 of 9 mm) De tapis vloer zal dan verlijmd en vernageld worden op een eiken mozaïek of spaanplaat ondervloer. (Bij vloerverwarming is dit automatisch een eiken mozaïek ondervloer.)
Tapis is de traditionele wijze van een visgraat vloer leggen. Hierdoor heeft u een mooie visgraat die tien tallen jaren mee gaat.
Een band, kleur en afwerking zijn naar wens te kiezen. Bij deze manier van leggen heeft u zelfs de keuze om diverse patronen in uw vloer te verwerken. Misschien wel uw logo of uw naam. U bedenkt, wij maken het!

Multiplank Visgraat

De iets goedkopere variant van de tapis visgraatvloer is de multiplank. Voor een multiplank visgraat vloer gebruiken we een berken multiplex met een eiken toplaag. (De dikte en afwerking is naar keuze te bepalen.) De visgraatvloer wordt niet op de traditionele manier gelegd maar wordt vast verlijmd op een cementvloer. 

Onderhoud

Het onderhoud van een visgraat is hetzelfde als van elke andere houten vloer. 1 keer per jaar dient de vloer intensief gereinigd en opnieuw in de olie gezet te worden. Veder kunt u de vloer onderhouden door te zorgen dat hij regelmatig gestofzuigd wordt en er af en toe gedweild wordt met een reiniger.

Visgraat laminaat of PVC

Tegenwoordig heb je ook visgraat in laminaat of PVC vloeren. Dit is een goedkopere optie, ook is deze visgraat makkelijker in onderhoud en zijn er diverse mogelijkheden in kleur.